Λίμνη Ν. Πλαστήρα
H τεχνητή λίμνη Πλαστήρα (το επίσημο όνομα της είναι λίμνη Ταυρωπού), βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από την Καρδίτσα, σε υψόμετρο 792m, στο οροπέδιο της Νεβρόπολης. Καταλαμβάνει έκταση 24km2 και ο μέγιστος όγκος του νερού, που μπορεί να συγκεντρώσει, είναι 400.000.000m3. Έχει μήκος, κατά τον άξονα Βορά-Νότου, 14km, πλάτος, κατά τον άξονα Ανατολής-Δύσης, 4km και μέγιστο βάθος, στο φράγμα, 65m. Το μεγαλύτερο φυσικό της βάθος, όταν υπάρχει πληρότητα νερού, είναι 25m και βρίσκεται κάτω από το Νεοχώρι. Κατά το τέλος Μαΐου, η στάθμη της λίμνης είναι στο ανώτερο της επίπεδο. Η λίμνη έχει και αρκετά νησάκια, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι η Νιάγκα, που βρίσκεται απέναντι από το χωριό Μούχα.Η περιφερειακή ασφάλτινη διαδρομή είναι 60km. Η λίμνη σχηματίστηκε το 1959, με την ολοκλήρωση του τοξωτού φράγματος, μήκους 220m και ύψους 83m, στο νοτιότερο άκρο της, στη θέση Κακαβάκια , στην αρχή της κοίτης του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα. Η ιδέα δε για την κατασκευή του αποδόθηκε στον Νικόλαο Πλαστήρα, με το όνομα του οποίου είναι πλέον γνωστή η λίμνη , εδώ και πολλά χρόνια!
Συνήθως, όταν ακούει κανείς για ανθρώπινα έργα στη φύση, το μυαλό του πηγαίνει αυτόματα σε τραυματικές παρεμβάσεις και τσιμεντένια τέρατα. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Μία τέτοια είναι αναμφισβήτητα η τεχνητή λίμνη Ταυρωπού ή Πλαστήρα. Το έργο, όχι μόνο δεν επηρέασε αρνητικά το φυσικό περιβάλλον, αλλά διευκόλυνε και ενίσχυσε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και γενικά του νομού Καρδίτσας .
Καθώς το τοπίο στη λίμνη Πλαστήρα είναι γεμάτο από βουνά, νερά και δένδρα, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ηρεμία, χαλάρωση αλλά και δραστηριότητες στη φύση, όπως ατέλειωτες ποδηλατικές και ορειβατικές διαδρομές, κανό καγιάκ και κολύμβηση στη λίμνη, ιππασία, ορειβατικό σκι κ.λπ.