ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Λίγο έξω από τα Καλύβια Πεζούλας, στον κεντρικό περιφερειακό δρόμο της λίμνης Πλαστήρα, βρίσκεται το Κέντρο Ενημέρωσης & Διοργάνωσης Δραστηριοτήτων “Tavropos”. Μία εγκαταλελειμμένη πέτρινη σιταποθήκη, έπειτα από πολλή προσωπική εργασία, μετατράπηκε, διατηρώντας συνάμα αναλλοίωτη την εξωτερική της όψη, σ’ έναν όμορφα διακοσμημένο και λειτουργικό χώρο, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τη λίμνη Πλαστήρα όσο και την πόλη της Καρδίτσας.

Ο “Tavropos” ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 1995 ενοικιάζοντας – επισκευάζοντας ποδήλατα και οργανώνοντας ποδηλατικές εκδρομές, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε ένας χώρος για καφέ ή ποτό, μοναδικός για την εποχή εκείνη.

Στην πορεία, η χάραξη ποδηλατικών διαδρομών σε συνδυασμό με την έκδοση δύο τουριστικών χαρτών της ευρύτερης περιοχής παρείχαν στον επισκέπτη τις απαραίτητες πληροφορίες για μία αξέχαστη διαμονή.

Από τον Απρίλιο του 2015 λειτουργεί ως ένας μικρός πολυχώρος καθώς, εκτός από την ενοικίαση και την επισκευή ποδηλάτων από την πολύπειρη ομάδα μας η οποία εγγυάται λύση σε κάθε πρόβλημά σας, ο επισκέπτης μπορεί να βρει χάρτες, ταξιδιωτικό οδηγό σε έντυπο μορφή και απεριόριστο δωρεάν Wi – Fi για την ενημέρωσή του σχετικά με την περιοχή και τις προσφερόμενες δραστηριότητες.
Τέλος, ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει, κατόπιν δοκιμής, εξαιρετικά τοπικά κρασιά, τσίπουρο, μέλι ελάτης, γλυκό ρετσέλι, πρωτότυπα αναμνηστικά, καθώς και μοναδικές συνθέσεις από απολιθωμένα ξύλα της λίμνης Πλαστήρα.

limni_plastira_tavropos.com_i-c_14

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΤΑΒΕΡΝΕΣ

EnglishFrançaisDeutschΕλληνικάעִבְרִיתItalianoРусскийEspañol